post

Panduan Resume 2019

Panduan Resume 2019. Anda mungkin diantara meraka yang masih tidak mempunyai pekerjaan yang diinginkan,bukan kerana anda tidak layak atau malas bekerja. Ia mungkin disebabkan faktor dalaman anda sendiri dan pelbagai lagi. Contoh dan surat iringan adalah elemen penting  yang bukan hanya membuka peluang anda ,tetapi memberi perspektif penting bagi profil anda.

>>>>Panduan Resume 2019

xc

Saya sepertinya  mengulang  benda yang sama setiap kali membuat post baru,tetapi post kali ini ingin saya himpunkan post terdahulu dan baru untuk membantu anda yang masih terkapai-kapai tentang bagaimana memulakan pencarian anda.

Panduan Menulis Resume  dimana anda akan didedahkan beberapa format resume . Post ini akan memberikan anda pembayang bagaimana menulis resume berdasarkan tahap pendidikan,pengalaman kerja dan perkembangan kerjaya.  Anda juga akan dapat  melihat contoh komponen yang harus ada didalam sesebuah resume yang lengkap.

Contoh Resume Bahasa Melayu merupakan resume yang mudah untuk diadaptasi,ia mencakupi setiap aspek didalam sesebuah resume. Walaupun telah berusia beberapa tahun,ia masih releven untuk digunakan bergantung bagaimana anda menggunakan dan mengadaptasi mengikut cara anda sendiri.

Contoh Surat Permohonan Kerja  dimana anda perlu menulis  surat permohonan untuk jawatan tertentu,walaupun hampir ramai diantara kita  tidak perlu lagi bantuan untuk  menyediakan surat iringan . Contoh ini boleh mebantu sekiranya memerlukan.

Terdapat pelbagai jenis jawatan didalam sektor awam. Antara resume awam yang telah ada di sini adalah seperti :

Update Terbaru

 1. Resume Penolong Pegawai Tadbir
 2. Resume Pembantu Tadbir (Kewangan)
 3. Resume Kerani (Pembantu Tadbir)
 4. Resume Juruteknik Komputer
 5. Resume Penolong Pegawai Perangkaan
 6. Resume Penolong Pegawai Antidadah
 7. Resume Penolong Pegawai Teknologi Maklumat
 8. Resume Pen. Pegawai Pembangunan Masyarakat
 9. Resume Juruteknik Mekanikal
 10. Resume Penolong Akauntan
 11. Resume Jurutera Awam
 12. Resume Pembantu Meteorologi
 13. Resume Peg. Khidmat Pelanggan
 14. Resume Peg. Farmasi
 15. Resume Pembantu Pertanian
 16. Resume Pembantu Pendaftaran
 17. Resume Renjer Hutan
 18. Resume Jurubahasa 

Bagaimana Menghantar Email Resume Dan Surat Permohonan Kerja merupakan post berkaitan bagaimana memohon pekerjaan melalui email,format biasa resume dan email diterangkan secara mudah yang membolehkan pemohon mengadaptasi segera.

Tidak cukup dengan resume biasa,reka bentuk resume yang menarik kadangkala boleh membantu anda mencapai impian. Koleksi Contoh Resume Adobe Photoshop download yang tertinggi:

Keseluruhan muat turun yang tercatat dari tahun 2010 hingga terkini adalah 100,186 ,pelbagai contoh dan surat rasmi dan lain-lain didalam akaun mediafire saya. Saya dapat merasakan inilah caranya bagaimana usaha saya selama ini berbayar.

Comments

 1. satu usaha yang sangat baik
  tahniah, bro

 2. cik tom says:

  bgsnya blog ni..mmg informatif..blh ciktom blaja bt resume yg bagus jgk..thanks 🙂

 3. Dkna Abza says:

  buat mereka yang baru habis belajar memang bagus tau cara nak buat resume..

 4. Khairul Zamri says:

  ramai yang tercari-cari contoh resume di internet, kuatkan keyword supaya mudah mereka datang kesini 🙂

 5. sesuai untuk budak baru habis belajar ni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.