Contoh Surat Permohonan Kerja Bahasa English

Contoh Surat Permohonan Kerja Bahasa English. Memohon jawatan didalam sebahagian syarikat sektor swasta khasnya. Pasti memerlukan pemohon mempunyai penguasaan bahasa english yang baik .

Sebaiknya memadai dan mampu menerima dan bertindak-balas di atas arahan yang dikeluarkan terutama sekali dari pihak atasan.

Menguasai bahasa english merupakan insentif bagi meraka yang ingin meningkatkan Kebolehan diri. Serta peluang untuk naik pangkat kerjasama perniagaan,peningkatan nilai diantara hubungan dua hala dan sebagainya.

Contoh Surat Permohonan Kerja Bahasa English ini adalah contoh surat iringan . Ia merupakan sebahagian dari penguasaan bahasa english sebagai bahasa kedua dan juga antarabangsa.

Semoga perkongsian ini memberi sedikit panduan untuk anda yang mencari  Surat permohonan kerja didalam bahasa english.

Muat Turun : Contoh Surat 

 

Published by

Razlan

Motivated by self employed inner sense and think positive is my abilities.

6 thoughts on “Contoh Surat Permohonan Kerja Bahasa English”

  1. askm. terima kasih maklumatnta dan semoga perkongsian dapat membantu ramai pencari kerja dengan lebih baik.

    1. Wkslm,harapan yang sama. Semoga membantu bagi meraka yang memerlukan

      P/s: Terdapat kesalahan tatabahasa yang saya tidak sempat periksa,jangan main copy jer yer….sila check & betulkan sendiri .Terima kasih

  2. Maaf bertanya, bagaimana pula kalau alamat penerima tuh? Perluka di tukar ke bahasa inggeris? Sbgai cth: Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri. Perlu di tukar ke bahasa inggeris ataupun tidak?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.