post

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Penjara KA19

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Penjara KA19. awal bulan Mac 2019 ramai calon terpilih untuk menjalani sesi peperiksaan fizikal pegawai penjara KA19. Tahniah yang melepasi ujian tersebut. Pemilihan dibuat berdasarkan tapisan yang telah ditetapkan. Bagi yang terpilih peringkat seterusnya akan mencabar kebolehan anda.

 

Menurut dari huraian ringkas laman rasmi SPA ,tugas sebagai seorang pegawai penjara KA19 adalah seperti berikut:

Melaksanakan tugas-tugas operasi berbentuk fizikal dan rutin dalam menjalankan tugas-tugas kawalan keselamatan, melaksanakan prosedur penahanan dan pelaksanaan hukuman, merealisasikan program-program pemulihan serta memberikan layanan yang adil terhadap penghuni berdasarkan kepada undang-undang dan peraturan yang telah diperuntukkan.

Calon yang berjaya melepasi ujian tapisan kognitif, aptitud, bakat, sahsiah dan fizikal akan melalui satu fasa peperiksaan lagi untuk melayakkan meraka ke peringkat temuduga. Ianya adalah ujian psikometrik . Ujian yang banyak menguji kemahiran minda.

Menurut dari perkongsian pengalaman calon sebelum ini ianya adalah ujian pening-pening dekat dekat sama. Berdasarkan garis panduan SPA yang telah dikeluarkan adalah seperti berikut:

Sukatan Peperiksaan Psikometrik
Calon dikehendaki menjawab item-item psikologi yang merangkumi perkara berikut :

  1. Personaliti
  2. Motivasi
  3. Kejujuran
  4. Integriti
  5. Kebolehan Sosial
  6. Kestabilan Emosi; dan
  7. Disiplin

Kelihatan mudah namun penuh dengan soalan soalan sukar yang telah mengagalkan ribuan calon sebelum ini.  Justeru itu, ramai calon bijak mendapatkan pendekatan untuk memahami secara dekat dengan skop ujian psikometrik.

 

{+} Buku Panduan Ujian Psikometrik [ 2019] = Download percuma Contoh Soalan PreviewCopy

Adalah sebuah buku contoh soalan ujian psikometrik. Ianya adalah panduan strategi untuk bantu anda faham soalan,kenal soalan perangkap. Buku panduan ujian psikometrik ini hanya satu satunya rujukan tunggal buat masa ini.

Harga mampu milik .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.