post

Contoh Resume Pegawai Imigresen

Ramai juga yang mencari Contoh Resume Pegawai Imigresen  untuk temuduga spa pada  19/6/2013-28/6/2013 ini. Tidak kurang juga membuat persiapan tentang soalan temuduga dan juga tapisan tentang syarat lantikan.  Ada juga yang bertanya masih relevankah resume yang ada disini. Saya juga masih belum pasti tahap kejayaan bagi meraka yang telah berjaya menggunakan koleksi resume yang saya  reka dan cipta. Apa yang saya pasti sudah tentu sedikit sebanyak contoh  disini membantu memberikan panduan bagi meraka menulis resume sendiri dengan lebih baik lagi selain jumlah download sedia ada  yang semakin meningkat hari demi hari.

Rujukan Pauntan Download Resume Asas

Sudah tentu ia bukanlah penentu samada anda berjaya atau tidak didalam temuduga tersebut,bergantung kepada pembawaan diri dan penampilan ,keyakinan dan nasib mungkin juga.

Walaupun saya tidak membuat resume baru bagi jawatan pegawai imigresen ,saya harap contoh ini memadai bagi anda sebagai rujukan.

Resume Kerajaan Lengkap atau anda boleh menggunakan resume biasa dari laman web microsoft seperti Basic Resume  .

Comments

 1. fuhh..blog ko ni..kalau ada orang tanya aku pasal resume, memang blog ko ni aku suruh jadikan rujukan. hoho..semua ada.

 2. mohd rafi bin mustapha says:

  sy mendapt surat panggilan pemeriksaan fizikal dan pancaindera/temuduga..
  sy tidak tahu bagaimana hendak membuat resume..
  nie soalannya anda dikehendaki membawa ‘resume’ bergambar yang ringkas dan padat mengandungi maklumat berikut:
  1)nama; 2)nombor kad pengenalan; 3)sumbangan;dan 4)kebolehan istimewa…
  harap admin dapt memberikn contoh resume yg terbaik,,terima kasih..sila balas di emel sy..kerjasama admin amat sy harapkan..

 3. NUR IZZATTY BASRI says:

  sy mndpat surat tawaran pemeriksaan fizikal dan pancaindera/temuduga.. sy xreti mcm mna nak buat resume yg ringkas dan padat..sy dapat pangilan temuduga untuk pegawai penjara gred kx17..soalan nya boleh tolong beri panduan nak buat resume tersebut…sila balas di emel sy…kerjasama dan bantuan admin amat dihargai..

 4. anonymous says:

  dah 2 hari aku view nak dapat resume … haram xjumpak

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.