5 Kesilapan kecil ketika menulis resume

Menghasilkan resume yang menarik adalah berdasarkan struktur format yang ditetapkan serta isi-isi yang menyakinkan penemuduga ,namun beberapa kesilapan yang kecil akan menyebabkan permohonan anda ditolak mahupun diperam berbulan lamanya .

Resume sample in english

Kebiasaannya , lepasan sekolah mahupun graduan akan memulakan sesi mencari perkerjaan selepas tamat pengajian . Malangnya sesetengah individu begitu mudah mengambil peluang yang ada dengan menggunakan resume yang dicopy paste sahaja ,! jangan terkejut sememangnya situasi ini pernah berlaku , seperti yang sebelumnya peratusan kegagalan punca gagal temuduga adalah disebabkan kelalian pemohon itu sendiri .

Keburukan Menyalin Contoh Resume Di internet

Menyalin kembali  salinan resume yang ada didalam internet adalah satu pendekatan mudah mencari contoh resume untuk dijadikan rujukan , namun salinan resume yang ada didalam internet kebiasaanya mempunyai fomatnya yang tersendiri yang mana boleh mengelirukan si pemohon itu sendiri ,terdapat dua jenis format resume dimana anda boleh merujuknya di entry panduan menulis resume  .

Keburukan menyalin semula contoh resume juga tidak digalakkan kerana anda mungkin terlepas pandang kesilapan ejaan mahupun perkataan didalam contoh resume yang terdapat didalam laman blog .

Published by

Razlan

Motivated by self employed inner sense and think positive is my abilities.

2 thoughts on “5 Kesilapan kecil ketika menulis resume”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.