Contoh resume

Resume merupakan perkara penting yang harus anda titikberatkan selain daripada faktor lain seperti Penampilan,kelulusan akademik dan faktor sahsiah diri,resume yang lengkap dan penerangan yang mencakupi setiap aspek didalam diri pemohon adalah penting bagi pertimbangan juri-juri panel dalam pemilihan calon yang sesuai dalam mengisi kekosongan jawatan sesebuah badan organisasi.Dibawah terdapat Contoh Resume yang boleh anda guna sebagai Panduan dalam mengisi resume anda .

CONTOH RESUME MINTA KERJA KERAJAAN

Barang yang baik harus dikongsi ,jika anda ingin menyebarkan Contoh Resume Terbaik ini,silakan guna social bookmark tool yang disediakan untuk anda ,sekian.

Comments

  1. nice resume format~

  2. aku tak reti buat resume ni.
    bila koleh minta resume.
    ternga-nga aku.
    habis tu bagaimana nak
    tolong cari kerja untuk aku.
    Ali ridha recently posted..Mak cik minta RM30 MexisMy Profile

  3. saya sudah mendownloadnya.. mungkin nak tukar format baru nie… sementara cari kerja lagi nih.. hehe..
    zik recently posted..Selamat hari jadi zikri husaini yang ke kwang-kwangMy Profile

  4. Salam Razlan,

    Bagus kamu kongsi tips ni. Boleh buat rujukan utk adik2 yg baru nak habis belajar & buat sesiapa yg mahu mohon jawatan dlm sesebuah organisasi.Resume yg lengkap & teratur, boleh menarik minat penemuduga.
    mekar recently posted..Kenapa memandu di lorong kananMy Profile

  5. time study dulu ada gak blaja format wat resume.tp bila nk cari keje..dok sibuk2 minta tlg dr kwn coz notes2 da ilang..

    thx..
    chii recently posted..Lokasi Mencari PasanganMy Profile

  6. Hendak tulis resume sudah mudah. Isi maklumat didalam JobStreet kemudian ada option untuk automatik tukar kepada format resume
    akubiomed recently posted..Buat projek dalam gelapMy Profile

  7. Jauh sangat bezanya dengan format masa aku dulu…
    dnoBiz recently posted..Kencing Baik Punya – Tipu Punya Bengkel…My Profile

  8. owh, terima kasih bagi contoh resume ni. bolehlah edit sket resume sekarang ni

  9. Thanks bro.. Boleh la jai buat baru.. Resume lama dah old school…he3
    decrewz recently posted..Cara Tukar Permalink Tanpa Hilang TraffikMy Profile

  10. Thank for shared,boleh bagi kat adik yang baru habis grad
    Andy recently posted..Simple Resume SampleMy Profile

  11. terima kasih bro…bolehlah aku tukar resume yg dah berkarat dalam pc ni…baru lebih menarik perhatian penemuduga…

    terima kasih
    hafizmd recently posted..Milik siapa 1 dollar niMy Profile

  12. SYARAFINA SUFIAN says:

    mcm mane nak buat resume untuk mendapatkan biasiswa untu jurusan kedoktoran di universiti?

  13. SYARAFINA SUFIAN says:

    beri contoh resume dalam bahasa english pelajar sekolah menengah untuk mendapatkan biasiswa untuk belajar ke luar negara dalam jurusan kedoktoran.?

  14. mnta download ye resume……
    thanks share……….

  15. wan rosmaliza says:

    herm banyak kegunaan resume ni i pun tengah cari kerja dan sekarang praktikal kat majlis daerah

  16. kena buat resume dalam BI pulak..thanks untuk ni.
    buat rujukan :)
    syahrilhafiz recently posted..Jadikan Grub2 Auto Select Kepada Sistem Operasi TerdahuluMy Profile

  17. sangat2 membantu.tq^^,

  18. thanks for sharing :)

  19. i’ve tryin to copy paste ur resume but da internet overhere quit slow.need ur favour.can u email da sample of resume for me???really appreacite it

  20. thanks untk resuame ney razlan .. mmg tngah cari .. nk bt resumw ! heheheh :)

  21. saya nak contoh resume permohanan kerja,,

  22. tabioka resume says:

    aku pun x qeti gak, nak hata rezume nak mitak qheja pn ssh, aku donlod lam komputa pn x leh buat, x qeti, nk qheja gena la esok esok ni, wei pak sapadia jadi tokey tu sudi sudi la mbik ku kuma qheja ngan dema. tulong la wei ooooo.

  23. how to do resume?..help me..i really dont hve any idea

Trackbacks

  1. [...] .                                                  Contoh resume bahasa melayu RazlanMotivated by self employed inner sense and think positive is my abilities.Website – Twitter – [...]

  2. [...] by Razlan on May 2, 2011 kite sedia maklum bahawa  asas tatatertib memainkan peranan yang penting dalam proses temuduga ,ia merupakan asas bagi anda menghadapi peringkat yang seterusnya dalam urusan memohon jawatan didalam sektor kerajaan mahupun swasta .Contoh resume [...]

  3. [...] contoh resume untuk didownload [...]

  4. [...] Sila rujuk entri ini untuk contoh resume . [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge