post

Study Guide

Terpilih untuk peperiksaan SPA atau temuduga ? Tahniah dan selamat datang ke portal kerjaya kerajaan terkini. Portal blog yang telah membantu ramai calon SPA lulus temuduga dan peperiksaan sejak 2009 lagi.

Untuk mula , pilih pakej study guide yang sesuai untuk anda dihalaman dibawah .

 

PERSEDIAAN EXAM

Contoh soalan untuk seksyen A (Pengetahuan AM), Seksyen B (Penyelesaian Masalah) dan Seksyen C (Bahasa Inggeris). Rujukan ini khusus untuk peperiksaan kecil yang Tim Infokerjaya tak sediakan rujukan khusus. Kebanyakannya adalah rujukan Gred minimum SPM (17, 19)

Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini
UJIAN PSIKOMETRIK

Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi kini dalam skop yang lebih terarah. Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.                                                                              Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini

TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini adalah produk evergreen sejak tahun 2009. Ianya memberikan rahsia-rahsia khusus bagaimana untuk lulus temuduga yang spesifik kepada jawatan kerajaan yang ditawarkan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini