post

Study Guide

Terpilih untuk peperiksaan SPA atau temuduga ? Tahniah dan selamat datang ke portal kerjaya. Portal blog yang telah membantu ramai calon SPA lulus temuduga dan peperiksaan.

Untuk mula , pilih pakej study guide yang sesuai untuk anda dihalaman dibawah .

 

PERSEDIAAN EXAM

Buku Peperiksaan untuk calon SPA. Rujukan ini khusus untuk peperiksaan online gred 19 sehingga 41. Pakej ini menawarkan beberapa pilihan pada calon antaranya extra seksyen A,B Dan C. Secara umumnya ia adalah buku persediaan ideal untuk calon.

Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini
UJIAN PSIKOMETRIK

Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi kini dalam skop yang lebih terarah. Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.                                                                              Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini

TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini adalah panduan sejak tahun 2009. Ianya memberikan rahsia-rahsia khusus bagaimana untuk lulus temuduga yang spesifik kepada jawatan kerajaan yang ditawarkan melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Klik Untuk Melihat More Tentang Rujukan Ini

 

 

Buku Rujukan Exam Pembangunan Masyarakat S29
Panduan rujukan khas peperiksaan penolong pegawai pembangunan masyarakat s29  Tarikh peperiksaan pada 13 julai 2020.

Klik untuk lihat More Tentang Rujukan Ini