Panduan Asas Temuduga

kita sedia maklum bahawa  asas tatatertib memainkan peranan yang penting dalam proses temuduga ,ia merupakan asas bagi anda menghadapi peringkat yang seterusnya dalam urusan memohon jawatan didalam sektor kerajaan mahupun swasta .Contoh resume

Menghadiri temuduga tanpa  memikirkan asas tatatertib ,adalah satu kerugian yang besar jika  anda memohon disektor kerajaan,pemohon pekerjaan sektor kerajaan harus mengetahuai bahawa sektor kerajaan sangat menitikberatkan nilai-nilai kendiri yang tinggi ,pemohon harus mempunyai nilai-nilai positif yang tinggi jika pemohon meletakkan harapan yang agak tinggi untuk berkhidmat disektor kerajaan.


Video Panduan Temuduga

Comments

  1. ah ha video nie aku dah tengok.. kelakar pun ada yang part tak patut kita buat… apepun dressed mesti all in… ataupun biasa2 , tapi kemas lah penampilan..
    zik recently posted..Ron 97 naik lagi 20 sen- berkuatkuasa 5 mei 2011!!My Profile

  2. dok tgu jer panggilan gomen.. hurm..nmpknya rzki tak der lagi nih huuu..saingan pun semakin sengit …

    klu d temuduga kena jaga tgkah laku dan nada suara. klu dpt job tu plk jgn pula lupa diri heee..

  3. Ali ridha says:

    kerja kerajaan kena ikut peraturan.masa temuduga la
    kita kena tunjukkan, kita dah sedia pikul tanggungjawab.
    Ali ridha recently posted..Prestasi terjunam April 2011My Profile

  4. mmg terbaiklah video ni…nampak mmg macam tak patut…tp ramai juga yg terlepas pandang…

    1st time tgk video ni…mmg byk yg boleh kita pelajari…terbaiklah!

    pssst…pling tak tahan dtg pakai selipar, siap tarik kerusi lagi…gengster betul!
    hafizmd recently posted..Hikayat Malim Kondeng yang tragik…My Profile

  5. biar betul mamat tu. haha..
    titan recently posted..Komisen kedua dari BidtrafficMy Profile

  6. Panduan yg bagus … sy tak pernah kena temuduga ;)
    Ummi Hanie recently posted..Lisa – Yusry bergandingan bersama UlarMy Profile

  7. lawak betol la video nie..tp,lawak2 pon banyak manfaatuntuk kite menghadiri temuduga nanti..semoga berjaya semuanya..:)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge