Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja

Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja. Memohon pertukaran tempat kerja boleh menjadi satu tugas yang sukar jika permohonan tersebut ditolak. Adapun permohonan pertukaran tempat kerja boleh menjadi satu perkara yang mudah apabila ada persetujuan untuk pertukaran suka sama suka diantara pemohon. Terdapat situasi yang memerlukan penggunaan Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja contohnya guru ingin bertukar tempat kerja disebabkan faktor keluarga. Ada juga yang ingin bertukar tempat kerja untuk menjimatkan ekonomi iaitu tempat kerja yang dekat dengan tempat tinggal.

Berikut adalah contoh Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja. Semoga bermanfaat.

 Muat turun:  Contoh Surat Mohon Tukar Tempat Kerja

Published by

Razlan

Motivated by self employed inner sense and think positive is my abilities.

14 thoughts on “Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja”

 1. sy nak contoh surat rasmi surat sokongan untuk suami pindah dari kem kuching ke kem kelantan di sebabkan bapa mertua suami tidak sihat dan isteri masih sambung belajar..harap admin boleh bantu sy..

 2. sy nak surat minta pindah unit tempat kerja.. sangat stress dgn situasi tempat kerja dan atasan2 yg suka meyuruh2.. tetapi mcmana nak buat surat ‘cover’ keburukan…
  tq

 3. Assalamualaikum
  Saya inngin mendapatkan cara menulis surat Pertukaran dari jabatan asal ke jabantan lain

  (kaki tangan awam keraan negeri)

 4. salam…saya ingin contoh surat rayuan untuk kekal di negeri yang sama kerana naik pangkat diarah bertukar ke negeri lain

 5. salam..saya ingin memohon contoh surat rayuan untuk membuat pertukaran kerja dari johor ke kelantan kerana mempunyai masalah keluarga yang amat serius

 6. Saya ingin cara tulis surat memohon bertukar kerja di jabatan yang sama .memerlukan kerja waktu pejabat sebab anak saya pengasuh tidak dapat dijaga pada waktu pejabat…Dan emak mertua yang tidak sihat .suami kerja outstation.

  1. Hi sis… Boleh sy kongsi bagaimana cara untuk buat surat permohonan tukar sbb masalah yg dihadapi adalah sama dgn apa yg dilalui oleh sy skrg…. Tq ye…

 7. saya ingin memohon contoh surat rayuan pertukaran tempat kerja pos laju kota tinggi ke pos laju kluang.memandang ank masih kecil lagi dan menjaga keda ibu bapa.

 8. Saya ingin contoh surat rayuan pertukaran tempat kerja KLIA1 ke airport kuching memandangkan saya tengah sarat mengadong.

  1. salam saya farini , memohon jasa , saya ingin contoh surat pertukaran Dalaman , sebab sekarang saya bertugas di bahagian pejabat menteri ,saya mahu bertukar tugas di bahgian lain ,tapi di jabatan yang sama .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.