post

Contoh Resume Juruteknik Komputer

Adapun Contoh Resume Juruteknik Komputer ini adalah percuma. Langkah paling berkesan apabila anda menggunakan kemahiran penulisan anda yang tersendiri bagi menampakkan kesungguhan dan semangat .

Resume juruteknik komputer ini khas ditujukan kepada lepasan graduan pemohon jawatan juruteknik komputer . Semoga contoh ini membantu anda sebagai persediaan menulis resume.

Tips Mula Menulis Resume

Syarat utama menulis resume adalah meletakkan maklumat diri yang lengkap. Pengunaan font dan saiz patah perkataan juga satu dari elemen tarikan. Meletakkan objektif adalah alternatif namun ia menunjukkan anda serius dan tekad untuk bekerja.




Sebagai lepasan graduan anda mungkin kekurangan pengalaman pekerjaan. Jangan letak pengalaman kerja yang tidak berkaitan kerana ia mungkin tidak membantu anda. Letakkan kemahiran yang anda miliki dan pengalaman atau aktiviti berkaitan . Had muka surat anda 1 atau 2 sahaja dan perincikan secara ringkas sudah memadai.

 Muat Turun contoh resume juruteknik komputer

contoh resume juruteknik komputer

Topik Yang Berkaitan

Comments

  1. Ali ridha says:

    masa aku dulu.semua ikut resume kolej.

  2. Banyak sangat bezanya dengan sepuloh tahun lepas 😀

  3. Resume ne hasil nukilan member2 kelas aku masa last semester dulu,tapi baru sekarang promote je ,!!hehe

  4. yang smile tuh tempat letak gambar lah ek…

  5. Jai dlu resume main belasah je buat… Kje ngan plus nasib baik x guna resume..he3

  6. saya pun resume ttp tak berubah pas habis kolej mujur semua mudh d baca dn di fahmi sb sgla ada di situ..padat dan ringkas heee

  7. sekarang ni resume kena selalu update
    walaupun dah ada keje

  8. owh..first time tengok format resume macam ni. nice 🙂

  9. terllu sempel resume itu hurmm.. mudha jer nk mmbaca skli imbas heee..

  10. ada resume bro org dapat tahu ttg diri kita secara detail heee..klu tak der sush juga org nk tahu atar blkag kita sebelum2 ni

  11. Wah dashyat formatnya … selalunya b3njy buat resume guna format Jobstreet … nampaknya murah reziki setiap kali interview ada je yang sangkut … mungkin sebab resume atau itu memang reziki b3njy …PEACE !

  12. emm…mesti ramai yang nak resume ni..

  13. Boleh la forward kat member aku yang tengah amik course ne

  14. hanafi ismail says:

    asal xley download pn..

  15. whyyy…? still gak dok phm ni… erm…lecturer swuh wat tpi dok phm…. gane ea?

  16. Resume tu memang penting tetapi apa yang penting menghadiri interview adalah 90% menentukan kita berjaya ke tidak ….

Trackbacks

  1. […] 3. Contoh Resume Juruteknik Komputer  […]

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.