Contoh Resume Juruteknik Komputer

Contoh Resume Juruteknik Komputer. Langkah paling berkesan apabila anda menggunakan kemahiran penulisan anda yang tersendiri bagi menampakkan kesungguhan dan semangat .

Resume juruteknik komputer ini khas ditujukan kepada lepasan graduan pemohon jawatan juruteknik komputer . Semoga contoh ini membantu anda sebagai persediaan menulis resume.

Tips Mula Menulis Resume

Syarat utama menulis resume adalah meletakkan maklumat diri yang lengkap. Pengunaan font dan saiz patah perkataan juga satu dari elemen tarikan. Meletakkan objektif adalah alternatif namun ia menunjukkan anda serius dan tekad untuk bekerja.

Sebagai lepasan graduan anda mungkin kekurangan pengalaman pekerjaan. Jangan letak pengalaman kerja yang tidak berkaitan kerana ia mungkin tidak membantu anda. Letakkan kemahiran yang anda miliki dan pengalaman atau aktiviti berkaitan . Had muka surat anda 1 atau 2 sahaja dan perincikan secara ringkas sudah memadai.

 Muat Turun contoh resume juruteknik komputer

contoh resume juruteknik komputer

Published by

Razlan

Motivated by self employed inner sense and think positive is my abilities.

28 thoughts on “Contoh Resume Juruteknik Komputer”

      1. Mna ada best bro.. Biasa je.. Kje shif mna larat.. Muda2 ni oklah.. Tapi dah ada keluarga, kena fikir jugak.. Tapi buat masa ni bertahan la dulu.. Klu ada rezeki baru la chow..he3

  1. saya pun resume ttp tak berubah pas habis kolej mujur semua mudh d baca dn di fahmi sb sgla ada di situ..padat dan ringkas heee

  2. ada resume bro org dapat tahu ttg diri kita secara detail heee..klu tak der sush juga org nk tahu atar blkag kita sebelum2 ni

  3. Wah dashyat formatnya … selalunya b3njy buat resume guna format Jobstreet … nampaknya murah reziki setiap kali interview ada je yang sangkut … mungkin sebab resume atau itu memang reziki b3njy …PEACE !

  4. Resume tu memang penting tetapi apa yang penting menghadiri interview adalah 90% menentukan kita berjaya ke tidak ….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.